Клиника Sante Vita

animal, shelter, pet, adoption

ПРОФИЛАКТИЧНА ДЕЙНОСТ

Здравето на домашните любимци, както и нашето, зависи от редовната и качествена профилактика на редица заболявания. Във ветеринарната клиника Санте Вита се извършват всички необходими профилактични мероприятия, като за това се използват  висококачествени ветеринарномедицински  продукти на водещи световни фирми. Имаме индивидуален подход при изготвянето на ваксинационни, противопаразитни и диетични програми, съобразно породата, възрастта и здравословното състояние.

Ние предлагаме скринигови изследвания за откриване на вродени сърдечни аномалии, дисплазия на лакътни и тазобедрени стави, хронична бъбречна недостатъчност носителство на вирусни и паразитни патогени.

При нас домашните любимци могат да бъдат маркирани според съвременните изисквания, чрез поставяне на електронен микрочип. Цялата база данни за извършените манипулации се съхранява в електронни паспорти.

veterinary, paw, animal, care

ХИРУРГИЯ / ОРТОПЕДИЯ

Хирургичното отделение на ветеринарната клиника Санте Вита се състои от предоперационна, операционна и стационар за следхирургичен престой и наблюдение. Оперативното лечение на домашните любимци отговаря на съвременните стандарти за висок професионализъм. Това сме постигнали благодарение на модерното медицинското оборудване и на отлично подготвения екип от ветеринарни лекари.

Към всеки пациент, нуждаещ се от хирургично лечение се подхожда индивидуално със задълбочена преданестезиологична оценка на риска и ползата от последващата интервенция. Рутино се използва инхалационна анестезия, като най-безопасен метод за упояване и поддържане на жизнените показатели по време на операция.

При нас се извършват голям брой хирургични интервенции на меките тъкани, както и ортопедични операции за възстановяване на счупени кости (остеосинтези) и корекция на  ставни заболявания (луксации, скъсани ставни връзки, тазобедрена и лакътна дисплазия).

 

elizabethan, collar, cone, pet

ДЕРМАТОЛОГИЯ

За доброто здравословно състояние на нашите любимци от изключително значение е грижата за тяхната кожа и козина. Дерматологичните заболявание са масови, но в същото време и  подценявани от общопрактикуващите ветеринарни специалисти. В много от случаите се изисква голям практичен опит и сериозна теоретична подготовка за да се постави точна диагноза и да се проведе ефективно лечение. Често проблемите с кожата се оказват част от много сериозни ендокринни или инфекциозни системни заболявания.

Професионалния подход, който прилагаме при тези пациенти включва провеждане на специализиран дерматологичен преглед и редица специфични изследвания като кожна микроскопия, посявка за дерматофити, серумни нива на кортизол и тироксин, кожна хистология, тестове за алергии. Използваме широка гама от козметични и лечебни продукти на доказани производители за постигането на максимален терапевтичен ефект.

stethoscope, vet, paw, veterinary

ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА

Ветеринарната клиника Санте Вита разполага с два лицензирани рентгенови кабинета за графия на дребни животни в гр.Козлодуй и в гр.Враца. Използваме съвременни дигитални системи за проявяване на рентгеновия образ, позволяващи получаване на детайлно изображенията с ниски и безопасни за пациента експонационни данни. Рентгеновата снимка отнема няколко секунди, а софтуерната обработка улеснява поставянето на точна диагноза.

Ултразвуковата диагностика е рутинна ежедневанта практика. За целта всички лекари са квалифицирани да извършват ехографски преглед и свързаните с него диагностични манипулации.

Ендоскопията, като минимално инвазивен метод за изследване на телесни кухини и кухи органи допълваме нашите възможности за образна диагностика. В редица случаи с нея се постига и пълен терапевтичен ефект – отстраняване на чужди тела от хранопровод, стомах, носна кухина; дилатиране стриктури на хранопровода. Ендоскопската ни апаратура включва флексабилен (гъвкав) гастро-бронхоскоп и ригиден (твърд) рино-отоскоп.

veterinary, pet, clinic, paw

КАРДИОЛОГИЯ

Заболяванията на сърцето заемат не малка част от патологиите при домашните любимци. Изключително важно за подхода към лечение и резултатът от него е заболяването да се установи навреме, за да може терапията да има по-бърз и по-задоволителен ефект. Независимо дали лечението им е свързано с прилагане на медикаменти или оперативна намеса, диагностиката им обикновено е комплексна и винаги налага повече от едно изследване.

В клиника Санте Вита предлагаме на клиентите си и техните любимци адекватна и професионална диагностика. За това разчитаме не само на непрекъснатото обучение и повишаване на квалификацията на лекарите, но и на съвременното оборудване:

 Дигитална Рентгенография, позволяваща получаване на висококачествен образ за секунди

 Доплеров (цветен) ехограф – снабден със специална сонда за ехокардиография, за извършване на детайлно ултразвуково изследване на сърцето

 ЕКГ апарат – за извършване на електрокардиограма

 Пълен набор от серологични и кръвни тестове за Дирофилариоза (Сърдечни червеи), както и изготвяне на индивидуални схеми за лечение.

С помощта на наличната апаратура на практика е възможна диагностиката на всички сърдечни заболявания – вродени и придобити. В стремежа да осигурим акуратно обслужване на клиентите си работим и с доказани специалисти в областта на ветеринарната кардиология както от България, така и от чужбина.

pet, carrier, cargo, vet

СТАЦИОНАРНО ЛЕЧЕНИЕ

Лечението на редица заболявания при домашните любимци изисква специални условия, които в домашна среда не могат да бъдат осигурени.

Нашите клиники разполагат със стационари за следхирургичен престой и продължително болнично лечение. Малките пациенти се настаняват в индивидулани клетки, а за големите кучета има изградени боксове и стаи, всички с централно отопление, вентилация и канализация.

Така създаваме максимално комфортни условия за хоспитализираните животни, което несъмнено допринася за успешната им терапия.

vaccine, syringe, health, care

КЛИНИЧНА ЛАБОРАТОРИЯ

Бързата и точна диагностика на заболяванията е основна предпоставка за успешното им лечение. В създадената от нас лаборатория се извършват редица общи и специфични изследвания:

 пълна кръвна картина и морфология

 биохимичен кръвен анализ

– хормонален анализ

 биохимично и микроскопско изследване на урина

 дерматологични изследвания (кожна цитология, посявка за дерматофити)

 бързи серологични тестове за инфекциозни и паразитни заболявания.

  • Съвременната апаратура (автоматичен хематологичен анализатор, апарати за биохимичен анализ на кръв и урина, микроскоп, рефрактометър, глюкомер) ни дава възможност за комплексно изследване отнемащо по-малко от час.

  • Ветеринарната клиника Санте Вита работи с референтна лаборатория Laboklin – Германия, с което максимално разширяваме обхвата на диагностичната дейност.